Monster


     Jeg havde lige købt en pose peanuts, da jeg først mærkede rystelserne i jorden. Dernæst hørte jeg lyden. Noget voldsomt bevægede sig gennem byens gader. Da jeg så den, troede jeg ikke mine egne øjne. Den var enorm, grå og skællet med deller og folder. Modbydelig. Lugten af møg nåede mine næsebor, og jeg fik gåsehud. Den havde hverken ben, arme eller øre. Men et modbydeligt ansigt med snoede horn, det havde den. Den var på størrelse med en bus. Med fuld fart snoede den sig om hjørnet; adræt som en absurd gazelle. Den fik øje på mig, og snoede sig med høj hast ned gennem den smalle gade, mens den voksede i størrelse og rev både gadeskilte og cykler med sig i sin opsvulmede fedme.
     Panisk løb jeg; væk fra monsteret. Jeg kunne høre den pruste og trutte. Jeg kunne høre ruder smadres og mure slå revner bag mig.
     Jeg kastede mig ind ad en port og var ved at snuble. Jeg havde nærved tabt posen med peanuts. Jeg løb ind i en baggård, og følte mig sikker et øjeblik. Den kunne umuligt komme gennem porten. Jeg så nervøst tilbage og mødte dens blik. Den fyldte hele porten og mere til. Den havde kun mig for øje. Den lod en trut undslippe sit grimme fjæs. Langsomt og modbydeligt, masede den sig igennem porten. Jeg kunne se, hvordan maling og puds blev skrabet af væggene og satte sig i dens skæl. Væggene slog revner, og mursten væltede ned. Den sad fast og kunne ikke komme længere. Den var rasende og dens blik veg ikke fra mig. Da gik det op for mig, hvad det var, den ville have. Peanuts!
     Jeg stak hånden i posen og greb en håndfuld. „Her!“ råbte jeg, og kastede dem på jorden foran monsteret.
     Med ét skrumpede den i størrelse. Dellerne svandt ind og blev glatte. Snart var den ikke større, end den kunne have ligget sammenrullet i min hånd. Veltilfredst hapsede den en enkelt peanut og smuttede ned i et lille afløbshul.

 

Øvelse: Vælg tre forskellige dyr og en egenskab der knytter sig til dem hver. Gå en lille tur og skriv en kort scene hvor du møder et fabeldyr, sammensat af de tre dyr.